Hapet konkursi Erasmus + i eseve dhe arteve të bukura ‘Evropa ime’.

ZYRA SHQIPTARE ERASMUS+

Duke filluar nga viti 2014, Zyrat Kombëtare Tempus u shndërruan në Zyrat Kombëtare Erasmus+ (ZKE ose NEO)….

new Udhëzues për aplikimin në Erasmus + 

HERE-T SHQIPTARE

Kliko per me shume

AKTIVITETE

kutia2Kliko per me shume

National and European Documents of Higher Education

Kliko per me shume

new THIRRJET 2017 ne ERASMUS+

Students throwing graduation hats

Kliko per me shume

Njoftimet e fundit
31May, 2017

Hapet konkursi Erasmus + i eseve dhe arteve të bukura ‘Evropa ime’.

Konkursi Erasmus + i eseve dhe arteve të bukura ‘Evropa ime’ është zyrtarisht i hapur !
Dërgoni punën tuaj, ndani përvojën me ne dhe fitoni çmime !
Mbani në vëmendje kriteret dhe afatet e aplikimit.
Ju mirëpresim!
Read More

20May, 2017

Ftesë e hapur për pjesëmarrje në Seminari kombëtar HERE “Rivlerësimi i programeve të studimit: lidhja midis lëndës mësimore dhe rezultateve të të mësuarit”.

Zyra Kombëtare Erasmus + në bashkëpunim me ekspertët Erasmus+ për Reformat në Arsimin e Lartë (HERE) ka kënaqësinë t’ju ftojë në seminarin kombëtar me temë “Rivlerësimi i programeve të studimit: lidhja midis lëndës mësimore dhe rezultateve të të mësuarit” që do të mbahet ditën e premte, më ….
Read More

08May, 2017

Publikohen të dhënat për aplikimet në programin Erasmus +.

Komisioni Europian publikoi të dhënat krahasuese rajonale për aplikimet në komponentët e programit Erasmus + për thirrjet e vitit 2017. Bazuar në këto të dhëna institucionet shqiptare të arsimit të lartë kanë bërë hapa pozitiv në rritjen e numrit të aplikimeve në mundësitë e ndryshme ….
Read More

22Oct, 2016

Zhvillohet vizita monitoruese për Projektet ICM të Universitetit të Tiranës

Stafi i ZKE+ ndërmori, vizitën monitoruese për projektet për “mobilitetin ndërkombëtar të krediteve” të Erasmus +, në zbatim nga Universiteti i Tiranës. Ky aktivitet u zhvillua më 26 Shtator 2016, në ambientet e zyrës së karrierës së Fakultetit të Shkencave Sociale të UT-së….
Read More

20Oct, 2016

Ftesë për pjesëmarrje në Ditën Kombëtare Informuese për Erasmus +.

Zyra Kombëtare Erasmus + ka kënaqësinë t’ju ftojë të merrni pjesë në Ditën Kombëtare Informuese për Erasmus +. Ky aktivitet do të zhvillohet në ambientet e Universitetit Politeknik të Tiranës, më 26 tetor 2016, sipas programit të mëposhtëm.

Në këtë takim do të jepet informacion mbi mundësitë që programi Erasmus+ ofron për universitetet dhe studentët shqiptarë….
Read More

20Jun, 2016

THIRRJE E DYTË PËR APLIKIME NË PROGRAMIN E SHKËMBIMEVE TË ERASMUS +

Si pasojë e buxhetit të pa shpenzuar në raundin e parë të thirrjes 2016, 11 Agjenci Kombëtare kanë hapur një raund të dytë aplikimesh për Ballkanit Perëndimor vetëm për komponentin KA1 të Erasmus+ “International Credit Mobility”.
Buxheti total në dispozicion është 3.3 million EUR,….
Read More

20Jun, 2016

Publikohen rekomandimet e Tryezës së Rrumbullakët “Si të rrisim pjesëmarrjen e Institucioneve Shqiptare të Arsimit të Lartë në Erasmus + dhe Horizon 2020”

Punimet e tryezës së rrumbullakët organizuar më datë 26 Maj 2016, me temë “Si të nxisim pjesëmarrjen e IAL-ve shqiptare në programet Erasmus+ / Horizon 2020” evidentuan pengesat dhe parashtruan një numër propozimesh për rritjen e pjesëmarrjes së Institucioneve të Arsimit të Lartë në programet Erasmus + dhe Horizon 2020….
Read More

26May, 2016

Zhvillohet tryeza e rrumbullakët me temë “Si të nxisim pjesëmarrjen e IAL-ve shqiptare në programet Erasmus+ dhe Horizon 2020”.

Zyra Kombëtare Erasmus + në bashkëpunim me Agjencinë për Kërkim, Teknologjinë dhe Inovacionin dhe Asistencën Teknike për Programet e Evropiane në Shqipëri zhvilluan ditën e enjte, më datë 26 Maj 2016, tek Hotel Tirana International, tryezën e rrumbullakët me temë “Si të nxisim pjesëmarrjen e IAL-ve shqiptare në programet Erasmus+ / Horizon 2020” ….
Read More

25May, 2016

Zhvillohet vizita monitoruese për Projektin Erasmus+ “Shërbimet Mbështetëse për Rretin e Librarive”.

Stafi i ZKE+ në bashkëpunim me Agjencinë Ekzekutive në Bruksel, EACEA, ndërmori më 25 Maj 2016, vizitën monitoruese për projektin Erasmus + “Shërbimet Mbështetëse për Rrjetin e Librarive”. Ky aktivitet u zhvillua në ambientet e Universitetit Bujqësor të Tiranës.

Projekti Erasmus + për ngritjen e kapaciteteve në arsim të lartë “Shërbimet Mbështetëse për Rrjetin e Librarive” mbështet ….
Read More

24May, 2016

Zhvillohet vizita monitoruese për Projektin Tempus “Fuqizimi i universiteteve për të përmbushur përgjegjësitë e veta për sigurimin e cilësisë – EUREQA”.

Stafi i ZKE+ në bashkëpunim me Agjencinë e Programit Tempus në Bruksel, EACEA, ndërmori më 24 Maj 2016, vizitën monitoruese për projektin Tempus EUREQA. Ky aktivitet u zhvillua në ambientet e Fakultetit Ekonomik, të Universitetit të Tiranës.

Projekti 3 vjeçar EUREQA (2012-2015), ka mbështetur Universitetin e Tiranës, Universitetin “Fan Noli” të Korçës dhe ….
Read More

24May, 2016

Zhvillohet “Takimi informues mbi Programin Erasmus+ më 24 Maj, 2016

Takimi informues mbi Programin Erasmus + u mbajt më datë 24 Maj 2016, në ambientet e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës, të Universitetit Politeknik të Tiranës. Ai zgjoi interesin dhe tërhoqi pjesëmarrjen e shumtë të stafeve akademike, stafeve administrative dhe studentëve të këtij universiteti.
Ky aktivitet i njohu më mirë të pranishmit me mundësitë që programi Erasmus+ ofron …
Read More

19May, 2016

Ftesë e hapur për pjesëmarrje në “Takim informues mbi Programin Erasmus+.

Zyra Kombëtare Erasmus + në bashkëpunim me Universitetin Politeknik të Tiranës organizojnë ditën e martë, datë 24 Maj 2016, ora 12.00-14.00, në ambientet e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës, në Tiranë, një “Takim informues mbi Programin Erasmus+”.
Në këtë aktivitet do të shpjegohen mundësitë e ofruara nga programi Erasmus+ për universitetet dhe studentët shqiptarë, …
Read More

2May, 2016

Ftesë e hapur për pjesëmarrje në “Forumin për forcimin e aftësive të profesionistëve shqiptarë”, më 12 Maj 2016”.

Në kuadër të “Javës së Evropës”, që do të mbahet në datat 9-13 Maj 2016, Rrjeti i informimit të Bashkimit Evropian dhe Delegacioni i BE-së në Tiranë do të zhvillojnë një sërë aktivitetesh në qytete të ndryshme të Shqipërisë…
Read More

9Mar, 2016

Zhvillohet vizita monitoruese për Projektin Tempus “DOCSMES”.

Stafi i ZKE+ ndërmori vizitën monitoruese për projektin Tempus “Programi i përbashkët rajonal i studimeve doktorale në Sipërmarrje dhe Menaxhimin e NPV-ve në vendet e Ballkanit Perëndimor (DOCSMES)”. Ky aktivitet u zhvillua në ambientet e Fakultetit Ekonomik të Universiteti i Tiranës, më datë 9 Mars, 2016.
Read More

2Mar, 2016

Vizita Monitoruese për Projektin Erasmus + CBHE “Mbështetja strategjike për forcimin e strukturave të sigurimit të cilësisë në institucionet e arsimit të lartë privat në Shqipëri”.

Stafi i ZKE+ ndërmori vizitën monitoruese për projektin e Errasmus + CBHE “Mbështetja strategjike për forcimin e strukturave të sigurimit të cilësisë në institucionet e arsimit të lartë privat në Shqipëri”. Ky aktivitet u zhvillua gjatë takimit çelës së projektit, në ambientet e Universitetit “EPOKA” në Tiranë, më 2 Mars, 2016…

Read More

14Jan, 2016

Ditët rajonale informative për Erasmus +.

Zyra Kombëtare Erasmus + zhvilloi 6 (gjashtë) ditë informimi në të gjithë universitetet publike rajonale në Shqipëri, ku mundësoi informacion të detajuar mbi thirrjet e vitit 2016 për aplikimet institucionale në Erasmus + dhe mundësitë aktuale për individët në kuadër të programit. Këto aktivitete tërhoqën një pjesëmarrje të gjerë nga stafet dhe studentët e universiteteve pjesëmarrëse, të cilët u përfshinë në diskutime dhe shprehën interesin e tyre për të përfituar nga mundësitë që programi Erasmus + ofron

Read More

11Dec, 2015

Institucionet e Arsimit të Lartë në projektet për “Shkëmbimet afatshkurtra për stafet dhe studentët”, në Erasmus +

DG EAC ka publikuar së fundmi listën e universiteteve nga vendet e partnere, pjesëmarrëse në projektet për “Shkëmbimet afatshkurtra për stafet dhe studentët”, të përzgjedhura në thirrjen për aplikime të vitit 2015.

Më poshtë gjenden të bashkëngjitura këto dokumente: …

Read More

12Nov, 2015

Erasmus + National Info Day” held on November 11th, 2015

Prior to the “Erasmus + National Info Day” event, on November 10th 2015, Mrs Belen Enciso, project officer from EACEA and Mrs. Edit Dibra the Albanian Erasmus+ office coordinator participated to the talk show “Pasidite në Top Channel”, where they presented the Albanian public with the funding possibilities within the framework …

Read More

19Nov, 2015

Seminari kombëtar mbi “Financimin e institucioneve të arsimit të lartë në kuadër të ligjit të ri të të arsimit të lartë”

Zyra Kombëtare Erasmus+ (ish Zyra Tempus) ka kënaqësinë t’ju ftojë në seminarin kombëtar që do të organizojë në bashkëpunim me ekspertët Erasmus+ për Reformat e Arsimit të Lartë (HERE), në Universitetin “Fan Noli” të Korçës, në datën 20 Nëntor 2015…

Read More

31Oct, 2015

Invitation to Erasmus+ “National Information Day”, on November 11th, 2015!

The Albanian Erasmus+ Office is pleased to invite you to the Erasmus + “National Information Day” event, to be held on November 11th, 2015, at the University of Tirana, Faculty of Social Sciences premises, starting from 9:00 AM. This event will serve to promote the international higher education dimension of the “Erasmus+ programme”, and its current..

Read More

01Oct, 2015

MUNDËSITË PËR STUDENTËT DHE STAFET NË ERASMUS +

Programi Erasmus + i ofron çdo individi shqiptar (student, pedagog apo staf administrativ) mundësinë e përfitimit nga aktivitetet e…

Read More

24Jun, 2015

Zhvillohet Seminari Kombëtar Erasmus+ “Organizimi i brendshëm i universiteteve dhe rritja e kapaciteteve për qeverisjen”

Zyra “Erasmus+”, me mbështetjen e Ministrisë së Arsimit dhe Sportit në bashkëpunim me ekspertët HERE dhe Universitetin “Aleksandër Xhuvani”…

Read More

12Jun, 2015

AGJENCIA KOMBËTARE E ARSIMIT, FORMIMIT PROFESIONAL DHE KUALIFIKIMEVE

Njoftim i datës 1 Qershor 2015. (Linku) Projekti  “Skemat e praktikës për punësimin e të rinjve në Shqipëri” Kërkesë…

Read More

05Jun, 2015

Seminari Kombëtar Erasmus+ “Organizimi i brendshëm i universiteteve dhe rritja e kapaciteteve për qeverisjen”

Zyra Kombëtare Erasmus+ (ish Zyra Tempus) ka kënaqësinë t’ju ftojë në seminarin kombëtar që do të organizojë në bashkëpunim…

Read More

11May, 2015

MUNDËSI E DYTË PËR SHKËMBIME NË ERASMUS +

Pas mbylljes së raundit të parë të aplikimeve, Komisioni Evropian ka vendosur të hapë një raund të dytë aplikimesh…

Read More

28Jan, 2015

Aplikoni për shkëmbime afatshkurtra në Erasmus Mundus

Programi Erasmus Mundus i ofron çdo studenti, pedagogu apo të punësuari në Institucionet e Arsimit të Lartë  mundësinë e…

Read More

06Jan, 2015

Si plotësohet formulari i aplikimit për projektet e Capacity Building

Në vijim ndodhet një udhëzues për plotësimin e formularit të aplikimit për projektet Capacity Building in Higher Education https://eacea.ec.europa.eu/sites/eacea-

Read More

12Nov, 2014

Kalendari i ditëve informuese per Erasmus+

Fushata informuese për Erasmus+   Event Location Date        Info day for students focused on: 1.international credit mobility…

Read More

04Nov, 2014

Invitation to Erasmus+ National Info Day: the 7-th of November

The Albanian Erasmus+ Office is very pleased to invite you to the “Erasmus + National  Info Day” to be held…

Read More

23Oct, 2014

Invitation to “Let’s talk about Erasmus+” meeting

Albanian Erasmus+ Office in cooperation with the University of Tirana are organizing on the 27-th of October 2014, at 12.00…

Read More

LIDHJE TË NEVOJSHME

THE EDUCATION, AUDIOVISUAL AND CULTURE EXECUTIVE AGENCY (EACEA)

THE DIRECTORATE GENERAL FOR EDUCATION AND CULTURE (DG EAC)