Zyra Kombëtare Erasmus + mori pjesë në aktivitetin “Panairi i Asistencës së Be-së”, maratonën “Vrapo për BE-në’ dhe forumin “Erasmus +: Nryshojmë jetët, çlirojmë mendjet” zhvilluar  më 10-11 maj 2017 në kuafrin e “Javën së europës”. Forumi “Erasmus +: Nryshojmë jetët, çlirojmë mendjet” kremtoi përvjetorin e 30 të programit Erasmus nëpërmjet shkëmbimit të përvojës nga studentët, profesorët dhe përfituesit e tjerë të programit. Ky forum u përshëndet dhe nga Znj. Romana Vlahutin, Shefe e Delegacionit të BE-së, Znj. Olta Xhaxhka Ministre e Çështjeve Sociale dhe Rinisë dhe Z. Redi Shtino Zv.Ministri i Arsimit dhe Sortit, të cilët dhanë mesazhe inkurajimi për rritjen e pjesëmarrjes në programin Erasmus +. Znj. Edit Dibra, Koordinatore e Zyrës Shqiptare Erasmus + prezantoj gjatë fajlës së saj dhe konkursin Erasmus +  “Europa Ime” për foton, esenë dhe videon më të mirë. Ky aktivitet u përmbyll me tortën tradicionale të ditëlindjes së Erasmus-it të përgatitur këtë here nga nxënësit e shkollës së mesme Hoteleri Turizëm në Tiranë, përfitues në program.