Zyra Kombëtare Erasmus + në bashkëpunim me Agjencinë për Kërkim, Teknologjinë dhe Inovacionin dhe Asistencën Teknike për Programet e Evropiane në Shqipëri zhvilluan ditën e enjte, më datë 26 Maj 2016, tek Hotel Tirana International, tryezën e rrumbullakët me temë “Si të nxisim pjesëmarrjen e IAL-ve shqiptare në programet Erasmus+ / Horizon 2020”.

Para fillimit të punimeve të tryezës së rrumbullaket, Znj. Belen Enciso, oficere programi pranë Agjencisë Ekzekutive në Bruksel, EACEA zhvilloi një takim pune me grupin e ekspertëve për reformën e arsimit të lartë HERE.

Tryeza e rrumbullakët zgjoi interes të lartë dhe mblodhi së bashku rreth 100 përfaqësues të institucioneve shtetërore që mbulojnë arsimin e lartë në vend, shoqërisë civile, grupit të ekspertëve për reformën e arsimit të lartë HERE, si dhe drejtues, pedagoge, dhe punonjës të zyrave të marrëdhënieve me jashtë të universiteteve publike dhe private të Tiranës, Korçës, Elbasanit, Shkodrës, Vlorës, dhe Durrësit. Punimet e këtij aktiviteti u përshëndetën nga Z. Redi Shtino, Zv. Ministër i Arsimit dhe Sportit dhe Znj. Belen Enciso, oficere programi pranë Agjencisë Ekzekutive në Bruksel, EACEA.

Gjatë punimeve të tryezës, pjesëmarrësit të ndarë në grupe pune evidentuan pengesat e sotme kryesore që frenojnë pjesëmarrjen e Institucioneve të Arsimit të Lartë në programet Erasmus + dhe Horizon 2020 dhe përgatitën një sërë propozimesh për përmirësimin e kësaj situate.

Në përmbyllje të aktivitetit, përfundimet e nxjerra do të përmblidhen në një dokument final me rekomandime që do t’i përcillen Ministrisë së Arsimit dhe Sportit për t’u mbajtur në vëmendje gjatë përgatitjes së akteve nën ligjore të ligjit “Për Arsimin e Lartë dhe Kërkimin Shkencor në Institucionet e Arsimit të Lartë në Republikën e Shqipërisë”. 

 

Agjenda e aktivitetit :   

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [130.13 KB]