Datë: 15 Dhjetor 2020

Vendndodhja: Platformën digjitale- CampusFranceShqiperi.

Organizuar nga: Campus France & Ambasada Franceze, Zyra Kombëtare Erasmus+ dhe Agjencia Kombëtare Erasmus+ e Francës

Në datën 15 Dhjetor, u zhvillua seminari “Enhancing the collaboration between Albanian and French Higher Education Institutions”, në sesionin e orës 11:00-12:00 të panairit “Salloni Virtual i Edukimit, Francë-Shqipëri 2020, dhe u përshëndet nga fjalimi i hapjes nga Znj. Elisabeth Barsacq, Ambasadore e Francës në Shqipëri.  Aktiviteti u zhvillua 9:30- 18:15e ndarë në sesione të ndryshme, dhe mblodhi shumë aktorë të ndryshëm nga fusha e edukimit që zhvillojnë aktivitete në Shqipëri.

Aktiviteti u zhvillua në platformën CampusFranceShqiperi.

Në sesionin e dedikuar Arsimit të Lart, Jean-Louis Mayonnade nga Agjencia Kombëtare Franceze Erasmus+ dhe Erida Curraj nga zyra Kombëtare Erasmus+ në Shqipëri, Prezantuan Programin Erasmus+ dhe risitë e programit të ri Erasmus+ 2021-2027 dhe listuan rekomandimet për IAL në të dy vendet Shqipëri-Francë për thirrjet e rradhës.

Magali Maire, koordinatorja e  projektit  SmartAL, ndau me audiencën eksperiencën e bashkëpunimit me institucionet e arsimit të lartë në Shqipëri dhe të qenurit koordintore e nje projekti   (CBHE Erasmus+) e bëri të kuptoj se Shqipëria është një vend plot potenciale, ajo këshilloi edhe kolegët e saj francezë të mos hezitojnë për bashkëpunim.

Gjatë prezantimit, institucionet e arsimit të lartë në Shqipëri dhe në Francë u informuan, u sugjeruan dhe u këshilluan për hapat e mëtejshme si disa sugjerime janë:

  • Duhet të rritet bashkëpunimi midis Institucioneve të Arsimit të Lartë në Shqipëri dhe në Fracë

Gjatë programit Erasmus+ 2014-2020 rreth 100 000euro nuk janë përdorur nga buxheti total i kërkuar nga Agjencia Erasmus+ e Francës për bashkëpunimin Francë- Vendet e Balkkanit

  • Duhet të rriten aplikimet midis IAL-ve të dy vendeve ne programet e ndryshme ICM, CBHE, Jean Monnet dhe Joint Master Mundus Erasmus.

Programi i ri Erasmus+ 2021-2027 do sjelli shumë thjeshtësira dhe mundësira për IAL Shqiptare të aplikojnë në 4 programet e sipërpërmendura.

  • U sugjeruarn temat e projekteve për të aplikuar në thirrjen e rradhës: a)temat e Progarmit të ri Erasmus+, b) strategjitë kombëtare dhe rajonale si edhe c) lista e temave të rekomanduar nga ZKE+ që u prezantuan në takim. (shikoni prezantimin bashkangjitur)

Axhenda e aktivitetit:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [119.48 KB]

Prezantimi I aktivitetit e gjeni:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.67 MB]

Kontaktet:

Jean-Louis Mayonnade                                                             Erida Curraj                          

Programme Officer                                                                     Programme Officer

French National Agency Erasmus +                                         National Erasmus Office in Albania

Jean-Louis.Mayonnade@agence-erasmus.fr                        Erida.curraj@erasmusplus.al