Datë: 22 Korrik 2020

Vendtakimi: GoToMeeting Platform

Organizeuar:  Science and Innovation Development Center (SCiDEV) dhe Erasmus Student Network Albania (ESN Albania)

Sot, në 22 Korrik u zhvillua takimi frymëzues “Angazhimi i të rinjve në Integrimin Evropian: Vjelja e potencialit të lëvizjes dixhitale dhe aktivizmit në internet në realitetin pas COVID19”, e organizuar nga Qendra Shkencë dhe Inovacion për Zhvillim (SCiDEV) dhe Erasmus Student Network Albania (ESN Albania), ne platformen digjithale GoToMeeting.
Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC), Zyra Rajonale e Bashkëpunimit Rinor (RYCO), Zyra Kombëtare Erasmus + në Shqipëri, Qendra Shkencë dhe Inovacion për Zhvillim (SCiDEV) dhe Erasmus Student Network Albania (ESN Albania) si dhe rrjeti i tyre i studentëve, vullnetarëve, studiuesve të rinj, aktivistëve dhe profesionistëve në kërkime dhe zhvillim diskutuan sot angazhimin e të rinjve në Integrimin Evropian në realitetin pas COVID19.
Temat si lëvizja dixhitale, mobiliteti fizik VS mobilitetit virtual, aftësitë digjitale dhe aktivizmi në internet i të rinjve ishin fokusi I diskutimeve.
Risitë mbi programet e shkëmbimeve dhe kapërcimi i vështirësive gjatë pandemisë, u diskutuan në tavolinën rrumbullake virtuale.
Gjetjet e pyetësorit të zhvilluar nga ESN me studentët në shkëmbime studentore gjatë pandemisë u nda në takimin e sotëm.

Dr. Blerjana Bino, Bashkëthemeluese e SCiDEV, vuri në dukje se në funksion të pandemisë COVID19 dhe transformimit dixhital në arsimin e lartë dhe shoqërisë civile, konceptet e lëvizshmërisë, angazhimit dhe aktivizmit po ripërcaktohen.

  1. Adem Gashi, Teal Leader i WB Lab Lab, Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal, përfaqësoi Integrimin Rajonal dhe rolin e të rinjve: Qasja e RCC.
  2. Fatos Mustafa, Zëvendës Sekretar i Përgjithshëm, Zyra Rajonale e Bashkëpunimit Rinor (RYCO) prezantoi Bashkëpunimin dhe Aktivizmin e Rinisë dhe cilat janë planet ctual që RYCO po përjeton.

Dr. Erida Curraj, Zyra Kombëtare Erasmus + në Shqipëri, prezantoi të ardhmen e lëvizjeve dhe sfondin e lëvizjeve të përziera. Dëshmitë e dy studentëve ndanë përvojën e tyre, sa e mrekullueshme është të jesh i lëvizshëm.

“Lëvizshmëria dhe angazhimi i COVID19 dhe studentit: Do të digjitalizohet?” u prezantua nga Znj. Lutjona Lula, Erasmus Student Network Albania (ESN Albania).

Rasmus Benke-Aberg, Drejtor i Erasmus Student Network International, prezantoi rezultatet e ndikimit COVID në lëvizjet e studentëve të ndërmarra gjatë muajve të parë të bllokimit në të gjithë BE-në.

Axhenda e aktivitetit:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [112.58 KB]

 Linku i aktivitetit:

https://www.youtube.com/watch?v=mKvp0Opcl8I&feature=youtu.be

https://scidevcenter.org/webinar-series-6-youth-engagement-in-european-integration-full-video/

https://scidevcenter.org/e-roundtable-youth-engagement-in-european-integration-harvesting-the-potential-of-digital-mobility-and-online-activism-in-post-covid19-reality/

www.sciedevcenter.org

www.Esn.org

FB @esntirana

Instagram: esn_tirana