Datë: 15 Tetor 2020

Vendndodhja: Europe House & Live stream on EU in Albania FB

Organizuar nga: EU Delegation & ZKE+ Albania

Zyra Kombëtare Erasmus në Shqipëri në bashkëpunim me Delegacionin Evropian në Shqipëri organizuan “Studentët e Masterit  të Përbashkët Erasmus Mundus”. Aktiviteti u zhvillua ne kuadër të ditëve Erasmus+ dhe bashkoi 4 studentë të diplomuar në JMM nga fusha të ndryshme të arsimit për të ndarë me audiencën suksesin e tyre falë Erasmus +. Nga viti 2014-2020 programi Erasmus+ ka dhënë 78 studentë shqiptarë mundësinë të studjojnë ne programin JMM, një pjesë e tyre pasi u diplomuan me sukses, u kthyen në Shqipëri dhe po ndajnë përvojën e tyre evropiane.

Gjatë këtij aktiviteti, te ftuarit e EJMM, udhëzuan aplikantëte rinj dhe këshilluan ata mbi procesin e aplikimit. Ky është aktiviteti i parë që NEO në Shqipëri po organizon me fokus në programin JMM. Informacioni në lidhje me Thirrjen 2021 dhe informacioni tjetër teknik gjithashtu janë shpërndarë gjatë aktivitetit.

 Për shkak të masave të rrepta të Covid19, për të arritur më mirë audiencën masive, aktiviteti u krijua për të qenë Livestream në llogarinë e FB Bashkimi Evropian në Shqipëri. Brenda 20 minutash, në seancën e pyetjeve dhe përgjigjeve audienca mund të ketë mundësinë të ketë përgjigjen e tyre në internet nga stafi i NEO.

 Aktiviteti u nderua nga Luigi Soreca ambasadori i BE në Shqipëri. Ai theksoi se fokusi i strategjisë në Shqipëri është fuqizimi i të rinjve dhe përmes Erasmus + kjo është një nga mënyrat më të mira. Audienca e arritur gjatë transmetimit të drejtpërdrejtë ishte rreth 2000 ndjekës. Znj. Ada Ramaj Koordinatore e ZKE+ në Shqipëri theksoi mbështetjen e madhe që ZKE+ Albanian po u jep studentëve të Erasmus + JMM për të rritur numrin e aplikimit

Gjatë 20 minutave te fundit, në seancën e pyetjeve dhe përgjigjeve për audiencën, Erida Curraj, Oficere Programi, NEO Albania, iu përgjigj pyetjeve të audiencës, këshilloi mbi menyrën e aplikimit dhe prezantoi Thirrjet e Re për vitin 2021. Z. Curraj inkurajoi studentët shqiptarë të aplikojnë, të mos hezitojnë. Këshillat dhe sugjerimet u ndanë gjatë këtij aktiviteti.

Axhenda e aktivitetit

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [134.37 KB]

Link aktiviteti

Link: https://www.youtube.com/watch?v=tqBJK_Hluqs&ab_channel=EUDelegationAlbania

https://www.facebook.com/eu.delegation.albania/videos/4549706055103442/