Albanian Erasmus+ Office

Changing lives, opening minds

Erasmus+ Office in Albania

Which is Erasmus+ Office?

Starting from 2014, National Tempus Offices were transformed into National Erasmus+ Offices (NEO).

The National Erasmus+ Office (NEO) assist the Commission, the Executive Agency and the local authorities in the implementation of the Erasmus+ Programme. It is the focal point in Albania for its stakeholders involved in the Erasmus+ Programme in the area of higher education. The office contributes to improving awareness, visibility, relevance, effectiveness and impact of the international dimension of Erasmus+.

Starting the new programme (2021-2027), National Erasmus+ Office is responsible for:

  • providing information about Erasmus+ activities that are open to the participation of their countries (including in the fields of higher education, youth and VET, where relevant);
  • advising and assisting potential applicants;
  • coordinating the local team of Higher Education Reform Experts (HEREs);
  • contributing to studies and events;
  • providing support to policy dialogue;
  • maintaining contacts with the local authorities and EU delegations;
  • following policy developments in the field of higher education in their country.

Click the link for more information about the programme guide (2021-2027):

https://erasmus-plus.ec.europa.eu/programme-guide/erasmus-programme-guide

EU4YOUTH

  Jeni një i ri shqiptar 🇦🇱 që po kërkon mundësinë e radhës në BE 🇪🇺? Nga studimet në #BE e deri tek mbështetja jonë për të rinjtë shqiptarë, kemi shumë për të ndarë me ju! ⠀ ⠀ 🗓️ Këtë të mërkurë, 12 tetor, ju ftojmë në #EU4Youth Open Day në Europe House Tirana,...

Europe Week in Tirana

Në panairin e “Javës së Evropës” në Tiranë, u festua dhe Dita e Evropës. Ndër stendat e renditura për t’i ardhur në ndihmë publikut ishte dhe stenda e Zyrës Kombëtare Erasmus+. Vizitorët e stendës u informuan rreth mundësive të ofruara nga Erasmus+, duke u pajisur...

Europe Week in Vlora

“Java e Evropës” është zhvendosur në Vlorë, Zyra Kombëtare Erasmus+ me stendën e saj vazhdon të jetë e hapur për shumë të interesuar rreth programit. Vizitorët e stendës informohen rreth mundësive të ofruara nga Erasmus+, duke u pajisur gjithashtu me materiale...

Europe Week in Shkodra

Me nisjen e “Javës së Evropës” në Shkodër, Zyra Kombëtare Erasmus+ me stendën e përfaqësuar nga Znj. Elona Saraçi, priti shumë të interesuar rreth programit. Vizitorët e stendës u informuan rreth mundësive të ofruara nga Erasmus+, duke u pajisur gjithashtu me...

The first center of excellence Jean Monnet in Albania, “The Europeanization of Public Policies in Albania”.

Zyra Kombëtare Erasmus+, me përfaqësuese zv.koordinatoren Znj. Elona Saraçi, mori pjesë në takimin hapës të qendrës së parë të ekselencës Jean Monnet në Shqipëri, “Evropianizimi i Politikave Publike në Shqipëri”. Kjo qendër ekselence do të jetë e hapur për studiues,...

NEO Publications

NEWS

The website of the CBHE Virtual Fair of October 2021, where all Power Point presentations and video recordings have been stored, is finally completed and available. It looks like a clear and user-friendly website. The presentations by the 100 projects showcased during...

National Info Day- Presentations

Please find below the presentations made on National Erasmus+ Information Day.

Happy New Year

National Erasmus + Office wishes you a good and prosperous year. May this be the beginning of the year of the realization of your dreams and desires.  

The first monitoring visit of DIMTV project

Date: 23rd December 2021 Activity: The first monitoring visit of DIMTV project Venue: Online The first monitoring visit of DIMTV project “DEVELOPMENT AND IMPLEMENTATION OF MULTIMEDIA AND DIGITAL TELEVISION CURRICULA “ In this online visit, through the TIMS platform,...

CONTACT

 

Address: Sheshi Skenderbej, Pallati i Kulturës , kt 3, Tirana

Tel:  +355 4 2240435
Email 1: erasmusalbania@gmail.com
Email 2:  albania@erasmusplus.al