Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [478.18 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [558.98 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [178.53 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.14 MB]

Ne dt. 17 Nëntor 2023, Zyra Kombëtare Erasmus+ zhvilloi online “Ditën Kombëtare Informuese Erasmus+”, gjatë së cilës u promovohen ‘Thirrjet e reja 2024 për aplikime në Arsimin e Lartë’.

Gjatë këtij aktiviteti audienca u informua  për mundësitë që programi Erasmus+ ofron për IAL-të dhe studentët tanë, si dhe u njoh më konkretisht me aplikimet e thirrjeve te reja 2024.

Në këte aktivitet ishte e ftuar Znj. Anila Troshani, eksperte nga agjensia EACEA në Bruksel e cila prezantoi ne detaje aktivitetin: ‘European Universities Initiative and ECHE’.

Pas prezantimit te Znj. Troshani, u vijua me prezantimet e dy koordinatoreve  nga Universiteti ‘Ismail Qemali’, Vlore dhe Universiteti ‘Aleksander Moisiu’, Durres te cilat shpjeguan me detaje vecorite e aplikimeve sipas kategorive te ndryshme, keshilluan aplikantet se cfare duhet te theksonin dhe cfare te shmangnin gjate pergatitjes se nje aplikimi projekti CBHE dhe me pas kaluan ne projektet e tyre fituese.

Me pas, u vazhdua me tre prezantues te tjere perkatesisht nga Universiteti European I Tiranes, Universiteti ‘Luigj Gurakuqi’ I Shkodres dhe Universiteti ‘Eqrem Cabej’ I Gjirokastres te cilet dhane nje panorame te plote te aktivitetit ICM, ne pergjithesi, dhe me ne vecanti kaluan tek puna qe behej ne universitetet e tyre.

Pjesa e fundit te ‘Dites Informuese’ iu dedikua programit Jean Monnet. Prezantuesi nga ‘Canadian Institute of Technology’, Universiteti Katolik ‘Zoja e Keshillit te Mire’ dhe dy prezantuesit nga Universiteti Luarasi dhane informacion te detajuar per te gjithe aktivitetet e programit Jean Monnet sic jane: Module, Chair, ‘Qender Ekselence’; objektivat perkatese; thirrjet e reja qe priten te happen se shpejti. Me pas, secili prezantues vijoi me shpjegimin e hollesishem te Modulit qe kishte fituar, duke keshilluar me kujdes pjesmarresit cfare duhet te kishin parasysh gjate hartimit te aplikimit.

Cdo session u pasua nga pyetje dhe pergjigje te dhena nga prezantuesit ose Zyra Kombetare Erasmus+ ne Shqiperi.